Ugrás a tartalomra

Időjárás: A hét második felében jön a változás

2020.06.01
13:04
2020.06.01
17:14
Forrás
Pannon RTV
Csütörtöktől folyamatosan melegszik az idő, de elvétve kialakulhatnak esőzések. A csúcshőmérséklet 19-24 fok között alakul.

Csapadékos, változékony időjárással indul a június. A hét első felében számíthatunk esőre, záporokra, zivatarokra. A hét második fele hozhat változást, napsütést, melegebb időt. A hétvégén akár 30 Celsius fokot is mérhetünk majd.

Az évszakhoz képest hűvösebb időre kell számítani. A változékony, csapadékos időjárás június első hetében sem hagyja el térségünket. A szabadtéri programokhoz ajánlott a réteges öltözködés, és az esernyőre is szükségünk lehet.

A következő napokban a többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják meg, záporokra és zivatarokra is számítani lehet. Kedden és szerdán a legmagasabb nappali hőmérséklet 18-23 fok között alakul majd. Késő estére 10 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken és szombaton több órára kisüt a nap, valamint tovább melegszik a levegő. A kora délutáni órákban 26-31 fokra lehet számítani. Vasárnapra, a hét utolsó napjára intenzív melegedés várható, egy-egy zápor, esetleg zivatar előfordulhat. A hőmérséklet csúcsértéke 27-32 fok között tetőzik.

A változékony időjárás leginkább a szív-és érrendszeri megbetegedésben szenvedőket viselheti meg, de mindenki számára megterhelő lehet. A szív-és érrendszeri betegségben szenvedőknél megnőhet a szívinfarktus kockázata, valamint náluk vérnyomás-ingadozásra is számítani kell.

időjárás
eső
zápor
zivatar

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.