Ugrás a tartalomra

Optimista Szerbia gazdasági helyzetét illetően a pénzügyminiszter

2020.06.02
18:37
Forrás
Tanjug
Hatalmas gazdasági visszaesést jeleznek előre Európa több vezető állama esetében is a nemzetközi pénzintézetek, de Szerbia jobban jöhet ki a válságból, mint ezek az országok - mondta Siniša Mali.

A pénzügyminiszter teli van optimizmussal. Mint mondta, Franciaországnál 11, Nagy-Britanniánál mintegy 15, Horvátországnál pedig 10 százalék körüli lehet a visszaesés, Szerbia esetében viszont csupán 3 százalékosra becsülik a járvány miatti zsugorodást. Mali azt mondta, a gazdasági intézkedéseknek köszönhetően Szerbia még ennél is jobban teljesíthet, stagnálást, azaz 0 százalékos csökkenést remélnek a GDP-t illetően éves szinten. Szerbia lehet az egyike a három legjobban teljesítő európai országnak idén, de akár az első helyen is végezhet - tette hozzá Mali. 

koronavírus-járvány
Siniša Mali

Most

16:14

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.