Ugrás a tartalomra

Meghalt 2 beteg, és 3931-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

2020.06.03
09:57
2020.06.03
12:22
Forrás
MTI, koronavirus.gov.hu
Magyarországon meghalt 2 újabb idős, krónikus beteg, és 10-zel, 3931-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma - hangzott el ma az operatív törzs délelőtti sajtótájékoztatóján.

Az elhunytak száma összesen 534, a gyógyultaké 2190. Az aktív fertőzöttek 1207-en vannak. 414 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen. Müller Cecília újságírói kérdésre azt felelte, a járvány még mindig köztünk van, számítani lehet második hullámra, ami ősszel jelentkezhet.

Dr. Müller Cecília, országos tisztifőorvos, Magyarország: „Bármi előfordulhat, és ezért több forgatókönyvre is fel kell készülnünk. A magyar egészségügy is rendkívül nagy teljesítményt nyújtott, felkészült, megbirkózott ezzel az első hullámmal úgy is, hogy nem volt tapasztalatunk róla. Természetesen most így sokkal szervezettebb és tudatosabb felkészülés zajlik. Ugyanúgy az egyéni védőeszközök betárolása, felszerelés és minden olyan szükséges eszköz, ami egy esetleges újabb hullám kezelését célozza, jelenleg is zajlik, és ezt nem is hagyjuk abba. Tehát újra csak mondom, hogy a járványügyi éberség továbbra is fenntartandó, és fenn is tartjuk.”

koronavírus

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.