Ugrás a tartalomra

Elhunyt Kausz István

2020.06.04
08:51
Forrás
MTI
A magyar olimpiai bajnok párbajtőrvívó 87 éves volt.

Kausz kezdetben öttusázott, de kiugró sikereit párbajtőrvívásban érte el. Világbajnok lett egyéniben 1962-ben, Buenos Airesben, csapatban azonban már három évvel korábban, 1959-ben, Budapesten győzött. Az igazán nagy sikert 1964-ben Tokió hozta el a számára, ahol Bárány Árpád, Gábor Tamás, Kulcsár Győző és Nemere Zoltán társaságában a válogatottal aranyérmet nyert. Sportolói pályafutása idején orvosi diplomát szerzett, később a magyar úszóválogatott orvosaként tevékenykedett. Megkapta a MOB Érdemérmet és a MOB Fair Play Életműdíjat. Kausz István a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli tagja volt.

Kausz István
elhunyt
olimpiai bajnok
párbajtőrvívó

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.