Ugrás a tartalomra

Trianon 100 - Megemlékezés Temerinben

2020.06.05
11:31
2020.06.05
20:42
Forrás
Pannon RTV
Szinte teljesen megtelt a temerini Tájház épülete tegnap este. A helyiek a trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulójára emlékeztek.

Nemzeti öntudata mindenképpen kell, hogy legyen az embernek - hangsúlyozta Nagy Gergő, a temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület tagja, az esemény szervezője. A megemlékezés részeként Csorba Béla, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnöke, valamint Varga Flórián, a Szirmai Károly MME elnöke megkoszorúzták a Nagy háborúban elesett temeriniek emlékművét. Az egyesület tagjai zenés, verses, táncos előadással készültek, valamint bemutattak két videót is, amivel a helyiek a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által szervezett „Milyen jó, hogy itt vagyunk” elnevezésű pályázatára jelentkeztek.

Nagy Gergő, szervező, Szirmai Károly MME, Temerin: „Ezen a napon az igaz magyar érzelmű embereknek mindig fáj egy kicsit. Azért van egy pozitivitása is ennek a dolognak. Talán a népzenénk, és népi kultúránk, önmagában az öntudatunk nélkül, örökségünk nem maradt volna így meg, ha mindez nem így történt volna. Lehet, hogy ez miatt épp erősebbek lettünk.”

Temerin
Trianon 100
nemzeti összetartozás napja

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.