Ugrás a tartalomra

Az EU tagországok nagyköveteivel és Sem Fabrizivel találkozott Ana Brnabić

2020.06.05
14:49
Forrás
Pannon RTV
Ana Brnabić abban bízik, hogy Pristina visszavonja azokat a döntéseit, amelyek a gazdasági együttműködés teljes hiányáról tesznek tanúbizonyságot.

A szerb miniszterelnök ezt azután mondta, hogy találkozott az EU tagországok nagyköveteivel és Sem Fabrizivel, az Európai Unió szerbiai küldöttségének vezetőjével. Brüsszel teljes mértékben elkötelezett az iránt, hogy Belgrád és Pristina között a kapcsolat minden tekintetben normalizálódjon - mondta Fabrizi. Brnabić emlékeztetett arra, hogy Szerbia eddig 18 fejezetet nyitott meg az EU-val, és kettőt már ideiglenesen le is zártak, az ország emellett készen áll még öt fejezet megnyitására. A szerb miniszterelnök a kormány nevében üdvözölte azt, hogy Miroslav Lajčak lett az EU képviselője a Belgrád és Pristina közötti párbeszédben: „Aleksandar Vučić elnök és én is folyamatosan kapcsolatban vagyunk Lajčak úrral, és mindenféleképpen bízunk abban, hogy hamarosan visszavonják mindazokat a döntéseket, amelyek azt jelentik, hogy nem tudunk gazdasági együttműködést létesíteni, mindazokat a döntéseket, amelyek megakadályozzák az emberek mozgását és az áruk áramlását, és mindazt, amit az európai értékek jelentenek. Remélem, mihamarabb visszavonják ezeket a döntéseket, hogy visszatérhessünk a párbeszédhez.”

Sem Fabrizi
Ana Brnabić
Európai Unió
nagykövet

Most

20:56

Palicson is hódított a Semmelweis

Meghódította a mozikat Magyarországon a Semmelweis című film, erről tanúskodnak a magyar Nemzeti Filmintézet által még idén február közepén nyilvánosságra hozott adatok.
19:17, Frissítve: 19:24

Arany János-érmet kapott Takács Márta

A Magyar Tudományos Akadémia 197. közgyűlésén, Budapesten a külhoni magyar kutatók munkáját elismerő Arany János-érmet vehetett át dr. Takács Márta, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar rendes egyetemi tanára.
16:43, Frissítve: 18:02

Amikor a bánáti szívósság sző nagy terveket

A majdányi régészeti lelőhelyet, a Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület székházát, a törökkanizsai könyvtár épületét és az 1858-ban épült Szent György-plébániatemplomot tekintették meg a VMSZ politikusai.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.