Ugrás a tartalomra

Éjfélkor lezárták az egységes választói névjegyzéket

2020.06.06
12:54
2020.06.06
13:06
Forrás
Szerbiai RTV
A választási listák átadásának határideje szintén éjfélkor járt le.

Lezárták éjfélkor az egységes választói névjegyzéket Szerbiában - mondta el Branko Ružić a Szerbiai RTV reggeli műsorában. Az államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter hangsúlyozta, a választói névjegyzék soha nem volt aktuálisabb. A választási listák átadásának határideje szintén éjfélkor járt le, 22 listát adtak át, és az esti ülésével bezárólag a Köztársasági Választási Bizottság 16 listát hirdetett ki, amelyek részt vesznek a június 21-i köztársasági parlamenti választáson. A tárcavezető elmondta, a polgárok ugyanakkor betekintést nyerhetnek a választói névjegyzékbe, és amennyiben változtatni szeretnének rajta, június 17-ig még megtehetik azt.

”72 órával a választások megtartása előtti időpontig lehet változtatni, és a Köztársasági Választási Bizottság június 19-én teszi közzé véglegesen azon választópolgárok számát, akik a választói névjegyzékben szerepelnek, továbbá a névjegyzékből való kivonat alapján minden egyes választóhely szerint.”

lezár
éjfél
névjegyzék
Választások 2020
választási lista
átadás

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.