Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: Magyarország ismét győzelemre áll

2020.06.06
13:01
2020.06.06
17:18
Forrás
Pannon RTV, MTI, Hirado.hu
Nincs a világnak egy nemzete sem, amely kibírt volna ilyen száz évet, de mi nemcsak kibírtuk, hanem ismét győzelemre állunk - jelentette ki Orbán Viktor Sátoraljaújhelyen.

A száz év magány korszaka véget ért, Magyarországnak ismét vannak szövetségesei, jó szomszédai, akikkel együtt készülhet a jövőre - szögezte le Orbán Viktor Sátoraljaújhelyen, ahol felavatták a Centenáriumi Turulszobrot. A magyar miniszterelnök beszédében kiemelte, a következő évek az országépítésről és a gyarapodásról szólnak.

Felavatták a Centenáriumi Turulszobrot Sátoraljaújhelyen a Trianoni békediktátum 100. évfordulójára emlékezve. Matl Péter munkácsi szobrászművész alkotása az 1936-ban épült Magyar Kálvárián kapott helyet.

A megemlékezésen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó is. A magyar kormányfő hangsúlyozta, nagy nemzetté csak az válhat, amely megjárta a kálváriát és kiállja a próbatételeket, megnyitottuk szívünket a kereszténység előtt, Isten igéjét meghallottuk, megfogadtuk.

„Nekünk sikerült, ami a többi sztyeppei népeknek nem, kiharcoltuk, megszerveztük, magunkhoz igazítottuk és megtartottuk helyünket Európában. Négyszáz éven át, négy trianonnyi időn keresztül erős és független állam volt a magyar.”
 

Erkölcsi aggályok nélkül rajzolták újra Közép-Európát. Ezt nem fogjuk elfelejteni nekik soha - szögezte le Orbán. Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy Magyarország az itt élő népekkel akarja építeni és megőrizni a Kárpát-medencét.

„Az elmúlt tíz évben bebizonyítottuk a szomszédainknak, hogy ha a magyar nemzetrészek életereje összeadódik az nemcsak nekünk jó, hanem nekik is. Csak az államnak van határa, a nemzetnek nincs.”

A mi nemzedékünk az, amely megfordíthatja Magyarország sorsát - mondta Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök szavai szerint a döntő ütközetet a következő nemzedéknek kell megvívnia.

Orbán Viktor
Sátoraljaújhely
Centenáriumi Turulszobor
Trianon

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.