Ugrás a tartalomra

Rekordsúlyú pandabocs született az egyik kínai rezervátumban

2020.06.08
15:05
2020.06.08
15:12
Forrás
hirado.hu
Rekordsúlyú pandabocs született a csengtui óriáspanda-rezervátumban. Az újszülött panda 219 grammal jött a világra.

Az anyaállat, Ajli pénteken adott életet a bocsnak – jelentették hétfőn a bázis szakemberei. A közlemény szerint a pandabocs erős és egészséges, születése után máris hat gramm anyatejet ivott, ami több, mint amennyit az újszülött pandák általában képesek szopni.

A rezervátumban pénteken egy másik panda, Jüanzsun is szült: 172,6 grammos kölyke is jól van. Ebben az évben már öt bocs, három hím és két nőstény született az óriáspanda-tenyésztő központban.

Az óriáspandát 150 éve fedezték fel a kínai vadonban. Ez a világ egyik legveszélyeztetettebb faja, vadon mintegy kétezer él főként Sanszi és Szecsuán kínai tartományok területén.

A Csengtuban 1987-ben hozták létre az óriáspanda fajvédelmi központot, ahol már több mint 300 állat született. 

óriáspanda
Kína
rezervátum

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.