Ugrás a tartalomra

Új óvodába járhatnak mától a nagyfényi gyerkőcök

2020.06.08
15:33
2020.06.08
19:21
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény új, Delfin nevű óvodáját adták át ma Nagyfényen.

Az eseményen jelen volt Bogdan Laban is. Szabadka polgármestere kiemelte: nagyon sokat fektettek be az elmúlt évek során nemcsak a városi, hanem a Szabadka környéki települések óvodáiba is. A nagyfényi kicsik már birtokukba vették az épületet, valamint annak tágas, erdős udvarát.

A nagyfényi Delfin óvodát mostantól mintegy negyven helybeli gyerkőc népesíti be, a bölcsődés korúaktól a vegyes korcsoportú napközis és ovis gyermekekig. Szükség esetén egyébként 60 főre is bővíteni tudják az óvoda kapacitását.

Borsos Eleonóra gyermekére eddig a nagyi vigyázott, amíg az anyuka dolgozott. Óriási segítség ez a helyi, munkaviszonyban lévő szülőknek. Ráadásul maga az óvoda látványa is lenyűgözte a szülőket: „Minden új, szép, meg sok gyerek lesz, szép lesz nekik.”

Beérett a nagyfényi helyi közösség és a lakosság kezdeményezésének gyümölcse, megnyílt az óvoda - mondta Bogdan Laban. Szabadka polgármestere szerint a városi önkormányzat igyekszik egyre többet fektetni a környező települések fejlesztésébe: „Rendkívül elégedettek vagyunk abból kifolyólag, hogy az elmúlt négy évben a Naša Radost épületeibe, azaz az iskoláskor előtti oktatásba mintegy 100 millió dinár lett befektetve. Természetesen ezek a projektek a szerb kormánnyal közösen valósultak meg, valamint a tartományi kormány segítségével. Felújítottuk a központi konyhát, több épületet, és új óvodákat építettünk. Egyes épületekben bevezettük a gázt és energetikailag hatékonyabbá tettük őket.”

Veljko Vojnić, a Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény műszaki igazgatója szerint különösen fontos, hogy az elmúlt időszakban az óvodák játszóterei is jelentősen megújultak: „Ami nekünk leginkább hiányzott, azok a játszóterek. Itt nagy segítségünkre voltak a szülők, valamint a Magyar Nemzeti Tanács is, így a városi önkormányzat által biztosított pénzeket is felhasználva rendbe tettünk húsz játszóterünket. Most az vár ránk, hogy ennek az ovinak a játszóterét is kialakítsuk az elkövetkező időszakban, legfeljebb két-három hónapon belül, mivel a pénz biztosítva van erre.”

A nagyfényi Delfin óvoda négymillió dinárból épült fel, ebbe már beleszámították a hamarosan elkészülő játszótér költségeit is.

Nagyfény
Bogdan Laban
Veljko Vojnić
Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény
Delfin Óvoda

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.