Ugrás a tartalomra

Bányákat zárnak be a koronavírus-járvány miatt Lengyelországban

2020.06.08
16:33
2020.06.08
16:56
Forrás
Euronews.com
Tizenkét lengyel szénbányát zárnak be a koronavírus-járvány miatt Lengyelországban - közölte a lengyel kormányfőhelyettes hétfőn.

A szén évszázadok óta a legfőbb energiaforrás a lengyel háztartások és az iparvállalatok számára. 2018-ban 63 millió tonnát tett ki a szénkitermelés az országban. A mostani leállás a legnagyobb lengyel szénkitermelő cég több üzemét, valamint két bányát érint. A bányászoknál eddig több mint 50 ezer vírustesztet végeztek el. A lengyel egészségügyi miniszter a tesztelés szükségességét azzal magyarázta, hogy a föld mélyén történő szénkitermelési folyamat jellege miatt nem bizonyultak elég hatékonynak a bányákban alkalmazott egészségügyi szabályok. 

Lengyelország
bánya

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.