Ugrás a tartalomra

Franciaországban július 10-én véget érhet az egészségügyi rendkívüli állapot

2020.06.10
07:56
Forrás
MTI
A francia kormány július 10-e után nem kívánja meghosszabbítani a koronavírus-járvány miatt bevezetett rendkívüli állapotot.

A kormány mai ülésén dönthet arról a törvénytervezetről, amely a következő négy hónapra meghatározhatja a tömegközlekedési eszközökre, a gyülekezésre, valamint a koronahelyzet ideje alatt az egyes intézményekre vonatkozó szabályokat Franciaországban. A javaslat viszont nem adna lehetőséget újabb, a korábbihoz hasonló karantén bevezetésére, amely a gazdaság hirtelen leállását eredményezte.

Az egészségügyi rendkívüli állapot május 24-én lépett életbe két hónapra, amelyet július 10-ig hosszabbított meg a parlament.

Az egészségügyi tárca kedd esti közlése szerint a koronavírussal fertőzött súlyos betegek száma március 18-a óta először ezer alá csökkent. Kedd este 955-en szorultak lélegeztetőgépre, míg az április 9-i tetőzéskor a számuk meghaladta a 7 ezret.

Az elmúlt 24 órában 87-en vesztették életüket a járványban, közülük 54-en haltak meg kórházban, és ezzel 29 296-re emelkedett a Covid-19 fertőzés franciaországi halottainak a száma.  

Kórházban 11 961 fertőzöttet ápoltak kedd este, számuk 354-gyel csökkent az előző nap óta.

A járvány kezdete óta regisztrált fertőzöttek száma hétfő óta 403 új esettel 154 591-re nőtt.

Franciaország
rendkívüli állapot
koronavírus

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.