Ugrás a tartalomra

„A jövő alakítása a tét”

2020.06.10
20:23
2020.06.10
20:32
Forrás
Pannon RTV
A fiatalokat is megcélzó kerekasztal beszélgetést szervezett a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma Nacsa Lőrinccel, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnökével Magyarkanizsán.

Az eseményen Nacsa Lőrinc arra buzdította a több mint 25 megjelent fiatalt, hogy vegyenek részt a június 21-i szerbiai köztársasági, tartományi és önkormányzati választásokon, hiszen a jövőjük alakítása a tét, továbbá hozzátette, közép-európai összefogásra van szükség és ezért fontos, hogy erős magyar érdekképviselet legyen Vajdaságban.

Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke: „Szerencsére az utóbbi években azt látjuk, hogy a többi országtól eltérően Szerbiában nem szűkítik a magyar nemzetiség jogait, hanem bővülnek a jogok. Ezt az utat folytatni kell! Ekkor lesz jövője a magyar közösségnek itt. Magyarországra mindig számíthat a vajdasági magyar közösség. De fontos, hogy a saját kezükbe vegyék a sorsuk irányítását, a közösség jogait és menjenek el szavazni.”

Nacsa Lőrinc
Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség
VMSZ Ifjúsági Fórum
Választások 2020
Magyarkanizsa

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.