Ugrás a tartalomra

Nézőszám-korlátozás és kötelező tesztelés várható a tokiói olimpián

2020.06.11
15:10
Forrás
M4 Sport
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a jövő nyárra halasztott tokiói olimpia szervezői megállapodtak abban, hogy egyszerűsítik az ötkarikás játékokat.

A cél az, hogy a világjárvány miatt alacsonyabb költségvetéssel tudjanak sikeres olimpiát rendezni.

A NOB elnökének bejelentése szerint a tervek között szerepel a nézőszám korlátozása és a kötelező tesztelés is. Várhatóan átépítik majd az öltözőket, hogy a távolságtartás szabályai betarthatók legyenek.

Döntöttek arról is, hogy a 2024-es párizsi olimpián mintegy ötszázzal kevesebb, összesen 10 500 sportoló vehet részt, így a négy év múlva sorra kerülő eseményen érvényesülnek majd első alkalommal a költséghatékonyságot célzó Agenda 2020 programban foglalt alapelvek, továbbá a lehetőségekhez mérten törekednek a női és a férfi sportolók létszámának kiegyenlítésére.

tokiói olimpia
olimpia
koronavírus
NOB
korlátozás

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.