Ugrás a tartalomra

A Fokos zenekar koncertjével indultak újra a programok a VM4K Klubban

2020.06.12
14:18
2020.06.12
17:15
Forrás
Pannon RTV
Koncertekkel és nyári táborokkal várja újra a közönséget a VM4K Klub Szabadkán. Csütörtökön az izolációs időszak után az első fellépésre a Fokos zenekart hívták meg.

Az együttes ez alkalommal az elmúlt évek népzenei gyűjtéséből állította össze repertoárját, és teljes zenekari felállásban erdélyi,felvidéki, magyarországi és vajdasági népzenét játszottak.

A VM4K csapata az izolációs időszakban online tartalmakkal szólította meg az érdeklődőket. Csütörtöktől viszont a VM4K újból megnyitotta kapuit és szervezi a nyarat.

Csizmár Rita, szakmai referens, VM4K: „Egy hét múlva csütörtökön a Kurina trio and friend zenekar érkezik, majd a hónap utolsó csütörtökjét a Borsos Dóra és zenekarával zárjuk. Huszonkettedikétől indulnak a táboraink, öt héten keresztül hét táborban várjuk a hozzánk érkező gyerekeket, illetve fiatalokat egyaránt.”

A Fokos zenekart is érzékenyen érintette az egészségügyi válsághelyzet, viszont amikor csak tehették próbáltak és ötleteltek, aminek eredményeként hamarosan megjelenik az első énekelt verseket tartalmazó lemezük.

Szerda Balázs, brácsás, Fokos zenekar: „Természetesen nagyon vártuk a nagyzenekaros együtt muzsikálásos lehetőségeket és ez az első alkalom a járványhelyzet óta, amikor nagyzenekarként színpadra állunk, két Trianon megemlékezésen már muzsikáltunk, de ez az egész estés koncert, úgyhogyn agyon örülünk neki.”

Az együttes is tervezi a nyarat, az elmaradt rendezvényeket ősszel pótolják.

Fokos zenekar
VM4Köz.Klub

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.