Ugrás a tartalomra

Enyhítések Franciaországban és Angliában

2020.06.15
07:15
2020.06.15
07:21
Forrás
MTI
Mától a vendéglátóipari egységek belső helységeiben is fogadhatnak vendégeket a párizsi régióban - nyilatkozta Emmanuel Macron.

A francia államfő kiemelte, a járvány elleni küzdelem nem ért véget, de örül a vírus elleni első győzelemnek. Az politikus közölte, hogy mostantól Franciaország egész területe a vírus terjedése szempontjából kevésbé veszélyeztetett, ezért június 22-től ismét kötelező a 14 éven aluliaknak iskolába járni. Ez nem jelenti azt, hogy a vírus eltűnt. Még sokáig tiszteletben kell tartani a távolságtartás szabályait - mondta Macron.

Angliában is enyhítenek az intézkedéseken. Hétfőtől mindenki bizalommal visszatérhet az újranyíló boltokba vásárolni, és a kormány biztatja is erre az embereket. A brit kormány bejelentett rendelete alapján a koronavírus-járvány folyamatos visszavonulásának köszönhetően mától kinyithatnak Angliában a nem alapvető közszükségleti cikkeket árusító boltok is. A járvány megfékezését célzó, március 23-án életbe léptetett korlátozó intézkedések óta csak az élelmiszereket árusító boltok, a gyógyszertárak és az üzemanyagtöltő állomások fogadhatták a vásárlókat. Az éttermek, a pubok és a kávézók július 4-én nyithatnak ki.

koronavírus
enyhítés
Anglia
Franciaország
újranyitás

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.