Ugrás a tartalomra

Rendőrségi reformokat vezetett be Trump

2020.06.17
13:23
2020.06.17
13:30
Forrás
hirado.hu
Óvatos rendőrségi reformokat vezetett be Donald Trump amerikai elnök, válaszul azokra a hetek óta tartó tiltakozásokra, amelyeket George Floyd rendőrségi intézkedés miatti halála váltott ki.

A hatósági személyek fellépése, amikor erőszakot alkalmaznak, meg kell, hogy feleljen bizonyos alapszabályoknak – mondta Trump az általa kedden a washingtoni Fehér Házban aláírt rendeletről. Fojtófogást e normák szerint például csak életveszély esetén alkalmazhat a rendőr. Újítás, hogy a rendőrhatóságoknak ezentúl meg kell osztaniuk egymással azt az információt, ha egy egyenruhást túlzott erőszak alkalmazása miatt elmarasztaltak. Ezzel lehet ugyanis elejét venni, hogy egy elmarasztalt rendőr egy másik rendőri szervnél helyezkedjen el. Emellett megvizsgálják annak a lehetőségét, hogy az amerikai rendőröket kevesebb „halálos fegyverrel” szereljék föl.

Donald Trump
rendőr
reform
George Floyd

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.