Ugrás a tartalomra

Két amerikai nehézbombázó miatt riasztottak orosz vadászgépeket

2020.06.19
16:00
2020.06.19
16:06
Forrás
Híradó.hu
Orosz vadászgépek emelkedtek a levegőbe pénteken, hogy amerikai nehézbombázókat kísérjenek az Ohotszki-tenger felett – tájékoztatott közleményében az orosz védelmi minisztérium.

A keleti katonai körzet légvédelme két B-52H típusú amerikai nehézbombázó jelenlétét észlelte az Ohotszki-tenger nemzetközi vizei felett. A légvédelem folyamatosan nyomon követte őket, amikor távol voltak az orosz határtól. Három vadászgépet – Szu-30, Szu-35 és Mig-31 – riasztottak a nehézbombázók kísérésére.

A védelmi minisztérium közli, hogy az amerikai gépek nem sértették meg az orosz határt, az orosz gépek pedig a nemzetközi vizek feletti légtérhasználatról szóló nemzetközi szabályok szigorú betartásával, más országok határát meg nem sértve hajtották végre a feladatot.

Orosz hírügynökség ismertetése szerint az elmúlt másfél hétben két hasonló, de fonák helyzet állt elő ugyanebben a térségben: amerikai vadászgépek szegődtek Tu-95MS orosz hadászati bombázók nyomába, amelyek tervszerűen repültek az amerikai határok közelében.

Szergej Rudszkoj vezérezredes, az orosz vezérkar műveleti főparancsnokságának főnöke az mondta, hogy a védelmi minisztérium amerikaiak és NATO-beli szövetségeseik fokozott aktivitását tapasztalja az orosz határok közelében. Hozzátette, a katonák folytatják a helyzet figyelését, hogy idejekorán tudjanak intézkedni.

nehézbombázó
vadászgép
amerikai
orosz

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.