Ugrás a tartalomra

Egy tonna kukoricát hoztak a fecskék

2020.06.22
10:43
Forrás
www.pticesrbije.rs
A Kraljevo környéki Radovan Gvozdenovićék egy tonna kukoricát nyertek, mivel sok füsti fecske fészkel nálunk.

Gvozdenovićék a Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület kiírásán vettek részt, melynek során az egy családnál fészkelő fecskéket vették számba. A család istállójában 3 szarvasmarha és 86 pár füstifecske él. Az ide pályázaton 452 háztartás vett részt. 4605 aktív fészekben több mint 27 ezer fecskét számoltak meg. Becslések szerint ennyi madár óránként több mint 1 millió 600 ezer legyet, szúnyogot és más rovart tud megenni. A Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület a kiírását azért jelentette meg az elmúlt években, hogy felhívják a figyelmet a füstifecskék csökkenő számára, amely nagy mértékben az emberi tevékenységhez is köthető.

füstifecske
fecske
Kraljevo

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.