Ugrás a tartalomra

Fölényesen nyert a Vajdasági Magyar Szövetség Topolya községben

2020.06.22
16:55
Forrás
Pannon RTV
Nem hivatalos adatok szerint az elkövetkező négy évben a Vajdasági Magyar Szövetségnek 19 mandátuma lesz a 35 tagú testületben.

13 mandátummal második helyen a Szerb Haladó Párt végzett. A Szerbiai Szocialista Pártot kettő, míg a Szerb Radikális Pártot egy személy képviseli majd a topolyai önkormányzatban. Két szavazóhelyen szabálytalanságok miatt óvást nyújtottak be, és itt két hét múlva megismétlik a szavazást. Ezek minden valószínűséggel nem hatnak majd ki az önkormányzati eredményekre - mondta Tomik Nimród, a VMSZ községi listavezetője.

Tomik Nimród, topolyai listavezető, Vajdasági Magyar Szövetség: „Topolya község területén, ahogy említettem ezt a 23 települést, vannak olyan települések, ahol több magyar ajkú van, az a mi bázisunk. De Topolya városában is egy nagyon jelentős előrelépésünk van. Hiszen a 4 évvel ezelőtti eredményeket szinte meg tudtuk duplázni, de minden egyes kis településen az elmúlt négy évhez képest sokkal jobb eredményeket tudtunk elérni. Az elsődleges célunk az volt, még a választások előtt, hogy ha csak lehet akkor egy magyar lista induljon. Ezt sikerült is kieszközölnünk tárgyalások folytán, és úgy néz ki, hogy ez az eredményeken is meglátszik. Hiszen a magyar emberek szeretik azt, ha nem kell kettő közül választani, hanem egy listán van és az tudja képviselni a magyar érdekeket.”

Topolya
Vajdasági Magyar Szövetség
Tomik Nimród

Most

20:56

Palicson is hódított a Semmelweis

Meghódította a mozikat Magyarországon a Semmelweis című film, erről tanúskodnak a magyar Nemzeti Filmintézet által még idén február közepén nyilvánosságra hozott adatok.
19:17, Frissítve: 19:24

Arany János-érmet kapott Takács Márta

A Magyar Tudományos Akadémia 197. közgyűlésén, Budapesten a külhoni magyar kutatók munkáját elismerő Arany János-érmet vehetett át dr. Takács Márta, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar rendes egyetemi tanára.
16:43, Frissítve: 18:02

Amikor a bánáti szívósság sző nagy terveket

A majdányi régészeti lelőhelyet, a Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület székházát, a törökkanizsai könyvtár épületét és az 1858-ban épült Szent György-plébániatemplomot tekintették meg a VMSZ politikusai.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.