Ugrás a tartalomra

Öt új koronavírusos esetet regisztráltak Magyarországon

2020.06.23
09:49
2020.06.23
09:54
Forrás
MTI
Elhunyt egy 100 éves, krónikus beteg, és öttel, 4107-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu kedd reggel.

Az elhunytak száma 573-ra emelkedett, 2600-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 934. 183 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 14-en vannak lélegeztetőgépen.

Megszűnt a veszélyhelyzet, járványügyi készültség lépett életbe - tették közzé az illetékesek. A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben Magyarország elkerülte a tömeges megbetegedéseket és a több ezer halálesetet - írták. Hozzátették: a járványveszély ugyanakkor nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van.

koronavírus
fertőzés
járványügyi készültség

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.