Ugrás a tartalomra

Új melegrekord született Szibériában

2020.06.23
17:15
Forrás
www.elobolygonk.hu
Az északi félteke egyik leghidegebb pontján, Verhojanszkban, 38 fokot mértek.

Már napok óta 30 fokos kánikula tombol Kelet-Szibériában, az északi sarkkör környékén, szombaton pedig rekordméreteket öltött a rendkívüli meleg a térségben. Az északi sarkkörtől északra sem mértek még soha ilyen magas hőmérsékletet.

Verhojanszk főleg a kemény telek miatt lehet ismerős sokak számára, hiszen itt mérték az északi félteke legalacsonyabb hőmérsékletét, -67,8 fokot.

A kontinentális éghajlatnak köszönhetően a településen olykor előfordulnak melegebb nyarak is, amikor a maximum-hőmérséklet a 30 fokot is megközelítheti. A mostani 38 fokos csúcshőmérséklet viszont majdnem 18 fokkal haladja meg a júniusi maximum-hőmérsékleti átlagot.

Az új melegrekorddal a bolygónk egy adott pontján mért legnagyobb hőmérséklet-ingadozás is növekedett: 105,8 fok az új érték.

Szibéria
melegrekord
Verhojanszk

Most

13:57, Frissítve: 14:32

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.
13:30, Frissítve: 13:52

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.