Ugrás a tartalomra

Száz gyerek rúgja a bőrt a tóthfalusi focitáborban

2020.06.25
12:55
2020.06.26
17:28
Forrás
Pannon RTV
Száz általános iskolás vesz részt a tóthfalusi Nyers István Labdarúgó Akadémia nyári focitáborában. A gyerekek Vajdaság minden tájáról érkeztek, délelőtt és délután is rúgják a bőrt.

Az általános iskola első osztályától nyolcadikig, külön csoportokba osztva edzenek már kora reggel a gyerekek. A horgosi Pónusz Ákos elmondta, hat évesen kezdte a focizást: „Idén lesz a negyedik éve, hogy focizok, egyszer volt, hogy festették a falat nálunk, és a piktornak a gyereke ment focira, és megkérdezték, hogy én is szeretnék-e járni focira. Azt mondtam, igen, és azóta focizok.”

Szél Adrián is kiskora óta focizik. Már negyedik éve vesz részt a táborban: „Minden nap van két edzés. Délelőtt és délután. Mindegyik egy óra, maximum másfél. Eléggé fárasztóak az edzések, főleg, hogyha nap van.”

Darko Veselinov, a focitábor egyik szervezője elmondta, 10 edző és 6 nevelőtanár foglalkozik a gyerekekkel, és elsősorban a technikák javítására összpontosítanak.

Darko Veselinov, edző, koordinátor, Nyers István Labdarúgó Akadémia, Tóthfalu: „Az első és a fő célja a tábornak nem az, hogy a gyerek megtanuljon focizni, mert aki ért hozzá, azt tudja, hogy a focit nem lehet 4, vagy 5 nap alatt megtanulni, hanem lehet ismerkedni, barátokat szerezni, akik aztán egész az életben megmaradnak. Tehát a barátság az, ami marad és az emlékek. Mi itt próbáljuk kicsit korrigálni a hibákat, de megtanulni focizni, azt 4-5 nap alatt nem lehet.”

Az edző hozzátette, további céljuk, hogy a fiatalokat bevonzzák a labdarúgás világába és megszerettessék a gyerekekkel a sportágat, ezzel pedig népszerűsítik az akadémia működését is.

focitábor
Tóthfalu
Nyers István Labdarúgó Akadémia
Vajdaság
labdarúgás
edzés

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.