Ugrás a tartalomra

Öt új pályázat a Prosperitati Alapítványnál

2020.06.26
16:21
2020.06.26
20:36
Forrás
Pannon RTV
Öt új pályázat közül választhatnak maguknak támogatási lehetőséget a Prosperitati Alapítványnál azok a vajdasági magyar kettős állampolgárok, akik itthon képzelik el a jövőt.

Ezek részleteiről beszélt ma a Közügyek felvételén Juhász Bálint, az Alapítvány ügyvezetője. A legújabb pályázati körben falusi házvásárlásra, földvásárlásra, méhésztelepek kialakításának céljából vásárolt ingatlan támogatására, illetve kezdővállalkozás beindításának támogatására lehet igénylést benyújtani. Utóbbit két részre osztották: pályakezdő vállalkozók támogatására, illetve a külföldről hazatérő vajdasági kezdővállalkozások támogatására. A feltételek mindkét esetben hasonlóak - mondta Juhász Bálint.

A Prosperitati Alapítvány ügyvezetője kiemelte: „Azok is pályázhatnak, akik soha nem mentek külföldre és itt éltek mindvégig, számukra is van pályázati lehetőség. Ugyanakkor van egy külön pályázati lehetőség azoknak a hazatérő vajdasági magyaroknak, akik az elmúlt egy évben tértek haza, vagy most térnek haza, most tervezik a hazatérést, a pályázat beadását megelőzően térnek haza. Alapvetően mindkét csoportnak hasonló feltételeknek kell megfelelniük. Egyrészről vagy munkanélküliekről van szó, vagy pedig az idei évben elindított vállalkozás tulajdonosaiként pályázhatnak.”

A pályázatokkal kapcsolatos részletek a Prosperitati Alapítvány honlapján érhetőek el.


A Juhász Bálinttal készült teljes interjút a 18 óra 5 perckor kezdődő Közügyek című műsorunkban láthatják.

Prosperitati Alapítvány
pályázatok
Közügyek

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.