Ugrás a tartalomra

Javában zajlik az árpa aratása Vajdaságban

2020.06.28
11:26
Forrás
Vajdasági RTV
A hozam változó, kettő és négy tonna között alakul hektáronként.

A legtöbb helyen egyelőre 15 dinárt fizetnek az árpa kilójáért - írja a vajdasági közmédia. Egyes gazdák már megkezdték a búza betakarítását is, de a legtöbb helyen - a régi szokás szerint - holnap, azaz Péter-Pál napján indul az aratás. Jelenleg 17–18 dinárt ígérnek a kenyérgabona kilogrammjáért, viszont a termelők azt mondják, hogy még a 20 dináros összeg is csak a pozitív nullát szavatolná. Szerintük a 22 dináros felvásárlási ár lenne gazdaságilag kifizetődő. 3 és 6 tonna közötti búzahozam várható, az átlag mintegy 4,5 tonna körül lesz. Körülbelül 2,5 millió tonna termésre lehet számítani.

aratás
árpa
Vajdaság

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.