Ugrás a tartalomra

Beköltözött a mesék világa a VM4K-ba

2020.06.29
12:19
2020.06.29
15:32
Forrás
Pannon RTV
A népmesék varázslatos világába nyerhetnek betekintést a Mandzsi kalandjai elnevezésű tábor résztvevői a szabadkai VM4K-ban. A szombatig tartó rendezvényen ötven 6 és 10 év közötti gyermek vesz részt.

Videóüzenettel üzent a mesetábor résztvevőinek Mandzsi, a manó, aki abban kéri a segítségüket, hogy feladatok megoldásával szabadítsák ki az elrabolt királylányt. A táborozók az üzenet minden apró részletére figyeltek. Simon Dorotea igazi kihívásként éli meg a királylány kiszabadítását:
„- Nagyon szeretem a mesét.
- Mi a kedvenc meséd?
- A suszter manói.
- Miért?
- Mert szerintem segíteni a legjobb mindenkinek. Nagyon jó segíteni másoknak, és visszaadni azt a segítséget, amit tőlük kapok.”

Az első napon minden gyermek névvel ellátott karszalagot kapott. Egy rövid ismerkedés után a csapat két részre oszlott és megkezdődtek a foglalkozások.

Hajcsunk Vivien: „Nekem A kis herceg a kedvenc mesém. Azért jöttem a táborba, hogy kipróbáljam ezt is, mert voltam már Csantavéren is táborban, és az is jó volt, és most Szabadkán is végre lehetek egy táborban.”

Kenyeres Hanna:
„- Én azért jöttem, hogy játsszak, és ne unatkozzak otthon.
- És gondolod, hogy a tábor végére sikerül kiszabadítanotok a királylányt?
- Nem tudom. ”

A táborba érkező 50 gyermekkel négy vezető foglalkozik, reggel 8 és dél között.

Szalai Andrea, szakmai referens, VM4K: „Beköltözött a népmese, illetve a mese világa a VM4K-ba a gyermekekkel együtt. Egy nagyon komoly díszlet is készült. A várak, illetve a népmesék világával kapcsolatosan. Lényegében egy feladatot, egy próbát kell majd kiállniuk a gyermekeknek és ezek épülnek fel különböző ügyességi, kézműves és kísérő játékokból.”

A kalandozás során fény derül majd Mandzsi kilétére, a zárónapon pedig kiderül, hogy vajon sikerül-e a táborozóknak megmenteni a királylányt.

VM4K
mesetábor
Szabadka
Szalai Andrea

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.