Ugrás a tartalomra

Ismét egyre több a migráns Észak-Vajdaságban

2020.06.30
11:36
2020.06.30
16:36
Forrás
Pannon RTV
Csak a hétvégén 229 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák – közölte a magyar Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn.

Horgoson az üresen álló házakba is betörnek a migránsok - mondják a helyeik, akiknek már elegük van ebből a helyzetből. 

A határ menti településekre ismét kisebb-nagyobb csoportokban érkeznek a migránsok. Céljuk, hogy mielőbb átjussak az Európai Unió területére: „Marokkóból jövök, Szabadkán alszunk a táborban, utána Magyarországra akarunk menni, majd Ausztriába és végül Németországba.”

„Hat napja vagyok itt, Szerbiában. Én Magyarországra szeretnék menni.”

A horgosiakat nyugtalanítja a migránsok fokozódó jelenléte. Az illegális bevándorlók főként az elhagyatott házakba törnek be és van, hogy napokig ott vannak.

Fejes Mária, Horgos :
„- Nincs, aki vigyázzon az üres házakra. Idáig a rendőrség és a megbízott emberek rendesen, időben mindig itt voltak és a migránsokat elzavarták. Ennyit tudok mondani. Továbbra is őrzöm az utcát, hogy ne legyen probléma az üres házakban.
- Gyakran betörnek az üres házakba?
- Minden áldott nap. Amikor itthon vagyunk, mert három-négy hetenként megyünk fel Budapestre, és mindennap betörnek. Akkor elcsendesedik az utca, rákapnak az üres házakra, nincs, aki figyelje őket és nyugodtan garázdálkodnak. ”

A horgosiak szerint komoly problémát jelent, hogy sok esetben hiába jelentik a betöréseket a rendőrségen, mivel a járőrök csak órák elteltével intézkednek. A helyiek szerint a migránsoknak segítőik is vannak.

Valkovics Károly, Horgos: „Megmutatják nekik, hogy melyik ház szabad, itt nem lakik senki, és nyugodtan itt alhattok az éjszaka. Ennyit tudok. Már láttuk, amikor vezették őket, de mi mire a rendőrségnek szólunk, meg egy vagy két óra, mire kijönnek, addigra a migránsok elmennek.”

A koronavírus-járvány ideje alatt a migránsoknak a számukra létrehozott táborokban kellett tartózkodniuk. Az intézkedések eltörlése után azonban az illegális bevándorlók ismét szabadon mozoghatnak Szerbia területén, ez is magyarázza fokozott jelenlétüket Vajdaság-szerte.

Vajdaság
migráns
migránsok

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.