Ugrás a tartalomra

Mindössze kettővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon

2020.07.01
09:43
2020.07.01
09:53
Forrás
koronavirus.gov.hu
Elhunyt egy idős, krónikus beteg.

Mindössze 2 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4157 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon. 

Elhunyt egy idős, krónikus beteg, az elhunytak száma így 586 főre emelkedett, 2714-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 857 fő. Az aktív fertőzöttek 38%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 169 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen. 

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt.

A parlament pénteken dönt a jövő évi költségvetésről, amely biztosítja a járvány elleni további egészségügyi és gazdaságvédelmi intézkedésekhez szükséges pénzügyi alapokat.

fertőzött
járvány
koronavírus
beazonosított

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.