Ugrás a tartalomra

Megkezdte a búza átvételét a zentai Žitopromet

2020.07.01
15:12
2020.07.01
18:31
Forrás
Pannon RTV
Június 27-én kezdte meg a búza átvételét a zentai Žitopromet. Máig mintegy 6000 tonna búzát adtak át a termelők a gyár valamelyik silójában.

Egyelőre csak egy kezdetleges árat tudnak fizetni a felvásárlók az átadott gabonáért, a végleges árat az elkövetkező napokban határozzák meg.

Gőzerővel folyt a munka a malom központi átvevő részlegénél. Egymást váltották a teherautók.

Slobodan Radovanov, sofőr, Óbecse: „Ide Zentára csak búzát hoztam, kb. 26 tonnát. Soha nem terhelem túl. 26-26,5 tonnát kb.”

Az eddigi átadott terményminták azt mutatják, hogy az idei gabona minősége jobb, mint a tavalyi, azonban az aszályos időszak miatt megcsappant a termés mennyisége.

Predrag Đurović, igazgató, Žitopromet, Zenta: „A Žitopromet reményei szerint a hozam ugyanolyan lesz, mint az előző években, tehát 65-70 ezer tonna, amely teljes mértékben kielégítené a mi szükségleteinket. Úgy gondoljuk, hogy ezt meg tudjuk valósítani, függetlenül attól, hogy a hozam első mutatói kisebbek, mint a korábbi években.”

Az igazgató elmondta, hogy a búza ára még mindig kérdéses, és ez nagyban függ a kereslet-kínálattól. Hozzátette, hogy a Žitopromet a termelőknek ideiglenesen 17 dináros, míg a jogi személyeknek 16 dináros árat kínál, adóval együtt. A termény végleges árát az elkövetkező napokban határozzák meg.

Zenta
Žitopromet
búza
búza ára
felvásárlási ár

Most

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.