Ugrás a tartalomra

Decemberben birkózó világbajnokság lesz Belgrádban

2020.07.01
17:29
2020.07.01
17:39
Forrás
Pannon RTV
Ezt a birkózók és a szövetség tagjai is hatalmas sikerként élik meg. A zentai Nemes testvérpár, Viktor és Máté is nagyon motivált, hiszen hazai közönség előtt lesz esélyük bővíteni az éremkollekciót.

A birkózó világbajnokság házigazda szerepéért Románia, Bulgária és Grúzia is versenyben volt, de végül Szerbia került ki győztesen - mondta Bálint Zoltán. A Szerbiai Birkózó Szövetség közgyűlési elnöke hatalmas sportdiplomáciai sikerként könyvelte el a világszövetség azon döntését, hogy újra nemzetközi versenyt rendeznek, méghozzá Szerbiában.

Bálint Zoltán, a Szerbiai Birkózó Szövetség közgyűlési elnöke: „Ennek a kis országnak ez egy hatalmas diplomáciai siker, sportsiker és bízom benne, hogy egy jó szervezéssel meg tudjuk hálálni mindazt, amit a támogatóink, elsősorban az állam és a minisztérium ad, és persze a szerbiai birkózó társadalom teljes vállal fog nekifeszülni annak, hogy maradjunk abban az állapotban, mint az eddigi versenyszervezések után is, hogy csak elismerés hangján szóljanak a résztvevők.”

A zentai Nemes fivérek, Máté és Viktor életébe is jelentősen beleszólt a koronavírus. A rendkívüli helyzet idején Szerbiában az edzőtermek is zárva tartottak, így a két élsportoló családi házuk egyik szobájában tréningezett.

A 77 kilogrammban birkózó Nemes Viktor ég a bizonyítási vágytól, bízik benne, hogy hazai közönség előtt ismét világbajnok lehet: „A koronavírus miatt sok verseny elmaradt, szinte nem volt mire készülni, de ez új motivációt és egy új célt tűzött ki elém, hogy bizonyítsak ezen a világbajnokságon, hiszen 2017-ben volt egy Európa-bajnokság Újvidéken, ahol sajnos nem olyan jól sikerült a verseny, nem úgy, ahogy szerettem volna, és most meg szeretném mutatni, hogy milyen jó birkózó vagyok, és megmutatni, hogy tudok akár újból világbajnok lenni.”

A szerbiai válogatottban Viktor ikertestvére, Nemes Máté is ott lesz, aki a tavalyi vb-n bronzérmes lett, ezzel pedig az olimpiai részvétel jogát is kivívta.

birkózás
birkózó világbajnokság
Nemes Viktor
Nemes Máté

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.