Ugrás a tartalomra

Pásztor István: A Fidesz-KDNP kormány nélkül károkat szenvedett volna el a határon túli magyarság

2020.07.01
17:50
2020.07.01
18:08
Forrás
Pannon RTV
Ha nincs a Fidesz-KDNP kormány Magyarországon és ez a fajta nemzetben gondolkodás és nemzetpolitika akkor hihetetlen károkat szenvedett volna el a határon túli magyarság.

Ezt mondta Pásztor István a VMSZ elnöke a Fidesz külügyi kabinetének kihelyezett ülésén a magyarországi Mándokon. Az aktuális külpolitikai kérdéseket körüljárva ezúttal szó volt a brüsszeli kérdésekről, a Fidesz és az Európai Néppárt viszonyáról, a szabadkereskedelmi egyezmények alakulásáról, a bővítéspolitikáról és nemzetpolitikáról is. Értékelték a nemzetpolitika tíz évét és véleményezték az elkövetkező tíz éves időszakot is.

Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Fontos, hogy a határon túli magyar közösségek megőrizzék a szellemi frissességüket, hogy ambíciójuk, elképzelésük, jövőképük legyen. Legalább annyira fontos, hogy Magyarország egy erős, tekintélyes ország legyen amelyik jó szomszédságpolitikai kapcsolatrendszert tud építeni, mert csak ez teszi lehetővé, hogy a határon túli magyar közösségek talpon maradjanak és fejlődni tudjanak.”

Pásztor István
Fidesz-KDNP
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.