Ugrás a tartalomra

Szúnyogirtás Szabadkán

2020.07.02
13:57
2020.07.02
16:00
Forrás
Pannon RTV
Július 6-a és 8-a között szúnyogirtás lesz Szabadka 12 helyi közösségében.

Eredetileg ma kezdték volna a permetezésüket, de az esőgyanús időben inkább halasztottak. A felnőtt szúnyog egyedek pusztítását este hat és 11 óráig végzi majd a zombori Oris Kft. A vegyszer három napig hat a permetezés 5 kilométeres körzetben. Ezért kérik a méhészeket, hogy helyezzék biztonságba a kaptáraikat.

Goran Išpanović, kommunális osztályvezető: „Nincs információnk arról, hogy a szúnyogok fertőzöttek lennének nyugat-nílusi vírussal, vagy más kórokozóval. Hivatalos intézményektől nem kaptunk semmilyen értesítést, sem a szerbiai, sem a szabadkai közegészségügyi intézettől. Honlapjukon sem számoltak be arról, hogy idén regisztrálták volna a nyugat-nílusi vírust.”

szúnyogirtás
Szabadka
permetezés

Most

07:47

Ma megalakul az új szerb kormány

Délben ülésezik ma a szerbiai parlament. A rendkívüli ülésen csupán egy napirendi pont szerepel: a kormány megalakítása, valamint a miniszterelnök és a kabinet tagjainak eskütétele.
20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.