Ugrás a tartalomra

Ma is extrém lesz az UV-sugárzás

2020.07.04
07:10
Forrás
MTI
8,3-as, extrém UV-B-sugárzás várható - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

Azt kérik, hogy mindenki fokozottan védekezzen a napsugárzás által okozott leégés ellen. Napközben 11 és 15 óra között kerülni kell a napozást, és vállat takaró póló, szalmakalap, valamint fényvédő krém használata mindenképpen javasolt. Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet általában 14-20 Celsius-fok között alakul, a legmagasabb pedig 26-30 fok között valószínű.

UV-sugárzás
extrém
bőrpír
időjárás
hőmérséklet
szalmakalap
napsugárzás
védekezés

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.