Ugrás a tartalomra

Forgatókönyvek a tanítás folytatására

2020.07.06
17:14
Forrás
Szerbiai RTV
Több forgatókönyvet készítenek elő szeptember 1-ig a tanítás folytatására - jelentette be Mladen Šarčević.

A szerb oktatási miniszter elmondta, ezekben a napokban folytatódik a tanórák rögzítése, ezek hasznosak lehetnek, ha a koronavírus szeptemberben is jelen lesz. Jelenleg az úgynevezett kombinált oktatást is elképzelhetőnek tartják az illetékesek. Ez a modell az általános és középiskolákra, valamint a felsőoktatási intézményekre, egyetemekre is vonatkozna. Ennek alapján a tanulók egy hetet az iskolapadban töltenének, majd egy hétig távoktatás formájában vennének részt az órákon. Šarčević hangsúlyozta, ezt az oktatási modellt az alsós diákoknál nem lehetne alkalmazni, mivel ők nem maradhatnak egyedül otthon. 

Mladen Šarčević
oktatás

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.