Ugrás a tartalomra

Soltész: nagy felelősségünk az élet minden területén a szerb-magyar barátság elmélyítése

2020.07.08
17:51
2020.07.09
07:06
Forrás
MTI
Nagy felelősségünk az élet minden területén a szerb-magyar barátság elmélyítése - mondta a magyar államtitkár Gárdonyban, ahol a Palicsi Vitorlás Klub magyar és szerb sportolóinak tábora zajlik.

Soltész Miklós, a magyar Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy sosem látott kiváló kapcsolat alakult ki a szerb és a magyar nemzet között, mert mindkét ország "félre tudta tenni a történelmi múltat, a sérelmeket és fájdalmakat".

Úgy vélte, a Palicsról érkezett gyerekek is érezhetik a tábor során, hogy magyarnak és szerbnek nemcsak most, hanem évszázadok múlva is jó barátságban, közösen kell együtt élnie. Ennek pici szelete a sportbarátság, amihez az edzőtábor is hozzájárul - fűzte hozzá.

Kikity Andrea, a Palicsi Vitorlás Klub tagja elmondta, tizennyolc gyerekkel érkeztek Szerbiából, közülük öten belgrádiak, a többiek a palicsi klub igazolt versenyzői.

Soltész Miklós
szerb-magyar
Barátság
Gárdony
Palicsi Vitorlás Klub
vitorlástábor

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.