Ugrás a tartalomra

Augusztusban tartják idén a palicsi filmfesztivált

2020.07.09
14:17
Forrás
Közlemény
Sara Fgaier olasz filmrendező kapja idén az Underground Spirit-díjat a palicsi filmfesztiválon.

Ezt az elismerést 2008 óta a független film területén végzett kiemelkedő munkáért, valamint a filmnyelv egyedülálló megközelítéséért nyerhetik el a rendezők olyan filmekért, amelyek túlmutatnak a filmipar domináns trendjein.

Sara Fgaier rendezései közül az egyik legismertebb Az Évek című rövidfilm, amelyért Európai Filmdíj járt.

A filmrajongók a palicsi Szabadtéri Színpadon, illetve az Eurocinema, az Abbázia és a Lifka moziban tekinthetik meg az alkotásokat. A filmvetítés mellett koncertek, kiállítások és szakmai előadások színesítik a fesztivált.

Az Európai Filmek Nemzetközi Fesztiválját idén a megszokottnál később, augusztus 8-a és 14-e között szervezik meg. Az illetékesek felhívják a figyelmet arra, hogy minden olyan óvintézkedést betartanak majd a szemle idején, amelyre a koronavírus-járvány miatt szükség lesz.

palicsi filmfesztivál
Sara Fgaier

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.