Ugrás a tartalomra

Lončar: Nem bíztatóak az éjszakai adatok

2020.07.11
11:25
2020.07.11
12:41
Forrás
Szerbiai RTV
Amíg az emberek nem tartják be az előírásokat, nem várható a járványhelyzet javulása - jelentette ki Zlatibor Lončar a Szerbiai RTV vendégeként.

Az egészségügyi miniszter kiemelte, hogy az elmúlt éjszaka során csak Belgrádban 3 185 koronavírus gyanús személyt vizsgáltak meg az orvosok. Ebből 270 beteg szorul kórházi kezelésre. Már két napja a belgrádi betegeket Mladenovacra, Požarevacra, Čačakra és Šabacra kell szállítanunk, mert a fővárosban a kórházak már megteltek - emelte ki Lončar. Hozzátette: remélem, hogy ezeknek az adatoknak a tudatában az emberek rádöbbennek a helyzet súlyosságára és megtesznek mindent a fertőzés elkerülése érdekében, vagyis betartják az intézkedéseket. Az egészségügyi miniszter arra is kitért, hogy a belgrádi Štark Arénában kialakított ideiglenes covid-kórház mellett Kragujevacon és Nišben is ilyen létesítményeket alakítanak ki a napokban. Az egészségügyi tárca vezetője kiemelte, amíg az emberek nem tartják be az előírásokat, nem várható a járványhelyzet javulása.

A szakemberek szerint még mindig nem lehet tudni, hogy mikor stabilizálódik a járványhelyzet

A koronavírus továbbra is meglepi és kihívások elé állítja a szakembereket, egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor stabilizálódik a helyzet - hangzott el tegnap a Szerbiai RTV műsorában. A beszélgetés vendégei a szerbiai válságstáb tagjai voltak, akik elmondták, rosszabb a helyzet, mint áprilisban volt, leginkább Belgrádban. A férőhelyek csaknem teljesen megteltek. Dr. Predrag Kon járványügyi szakember szerint az új esetek legtöbbje koncerteken, lakodalmakban, nagy családi összejöveteleken és hasonló tömegrendezvényeken fertőződött meg. Hozzátette, hogy ugyan reménykedtek abban, hogy a meleg időjárás és a tartós napsütés negatívan befolyásolja majd vírus terjedését, bebizonyosodott, hogy ez nem így van. A belgrádi Sürgősségi Központban naponta 500-600 pácienst vizsgálnak meg, a haláleseteket tekintve továbbra is Novi Pazarban, Sjenicában és Tutinban a legrosszabb a helyzet.

Zlatibor Lončar
koronavírus
koronavírus-járvány

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.