Ugrás a tartalomra

Öttel emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

2020.07.12
09:01
2020.07.12
10:30
Forrás
MTI
Öttel, 4234-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap reggel.

A kormányzati portálon azt írták: nincs újabb elhunyt, a halottak száma változatlanul 595.

3036-an már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 603. Az aktív fertőzöttek 38 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 46 százaléka budapesti. 128 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint jelenleg 2322-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 294 425.

Kiemelték: a magyarországi járványügyi adatok továbbra is kedvezőek. A sikeres védekezésnek köszönhetően eddig el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket.

A járvány azonban nem ért véget, a környező országokban a megbetegedések számának növekedése tapasztalható, ezért fennáll a behurcolás veszélye. A kormány, az operatív törzs, és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet. A legfrissebb döntéseket ma 11 órakor Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ismerteti - tették hozzá.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (1992) és Pest megyében (640) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (379), Komárom-Esztergom (308), Zala (262) és Csongrád-Csanád megye (116), a sor végén pedig Tolna megye áll (13).

fertőzött
járvány
koronavirus

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.