Ugrás a tartalomra

A hímzés fortélyait sajátíthatták el Palicson

2020.07.12
14:48
2020.07.12
16:48
Forrás
Pannon RTV
Népi hímző műhelyfoglalkozást tartottak vasárnap délelőtt a palicsi Magyar Kultúrközpontban.

A rendezvény a Sokszínű együttműködés elnevezésű projekt során valósult meg, az IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében.

Együtt varrtak kicsik és nagyok vasárnap délelőtt a palicsi Magyar Kultúrközpontban megtartott népi hímző műhelyfoglalkozáson.

A fiatalok is ügyesen forgatták a tűket. Anđela szeret varrni, őt a nagymamája tanította varrás fortélyaira.
"Tulipánt varrok, csak egy kicsit összegubancolódott a cérna. Kettő van, és egy kellene, hogy be varjam, én véletlenül kettővel varrtam."

A tapasztalt hímzők is szívesen varrtak társaságban vasárnap délelőtt. Csányi Anna: "Én szeretek kézimunkázni, az az igazság, és sokat is csináltam, festettem. Az ember elfoglalja magát."

Kosányi Vali tartotta a népi hímzés műhelyfoglalkozást. Kicsiknek örömmel mutatta az öltéseket, de a tapasztalt hímzőknek is szolgált egy-két jó tanáccsal.
"Palicson az új kultúrotthon megnyitását már nagyon vártuk. Ennek alkalmával különböző programokat szerveztek. Így került mai programra a hímzés, amit én vezetek. A magyar motívum a téma, és ennek keretében egy tulipánt hímzünk. Mivel rövid az időnk, úgy néztük, hogy egy kisebb minta legyen, amit be tudnak fejezni. A foglalkozás után az övéké marad a munkájuk."

Egy tucatnyi érdeklődő, idős és fiatal vett részt a vasárnapi foglalkozáson.

hímzés
műhelyfoglalkozás
Magyar Kultúrközpont

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.