Ugrás a tartalomra

Szakmai és módszertani képzés a tanítóknak

2020.07.13
16:19
2020.07.13
18:08
Forrás
Pannon RTV
Második hete zajlik pedagógusképzés a 20. Apáczai Nyári Akadémia keretein belül. A tanítók ebben az öt napban osztályfőnöki, szakmai és módszertani tapasztalatokkal gazdagodhatnak.

Az esemény szervezői, a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének tagjai, kiemelt figyelmet fordítottak a járványügyi óvintézkedések betartására.

Az érdeklődők az előadásokat két csoportban, több helyszínen, amennyiben a lehetőségek engedik, a szabadban követhetik nyomon. A héten az osztályfőnöki és a tapasztald meg, hogy tovább adhasd elnevezésű szekciók fogadták a hallgatóikat.

Bertalan Zsuzsanna, szekció vezető: „Képzésünk gyakorlati és elméleti részt is tartalmaz. A gyakorlati részben műhely és terep munkákat tartunk, az elméleti részben pedig pótoljuk tudásunkat.”

A járvány nem várt következményekkel járt az oktatásra nézve. Teljesen fel kellett forgatnunk az eddigi ismereteinket - mondta Bori Mária, az Osztályfőnöki szekció egyik előadója.

Bori Mária, előadó: „Áttekintjük a hagyományos pedagógusi szerepkört is, foglalkozunk továbbá a digitális tanárral és osztályfőnökkel, távoktatóval, ahogy manapság beszélünk róla.”

A képzés a Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetségének együttműködésében zajlik. A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének tagjai kulturális műsorral készültek a pedagógus kollégáiknak.

Lukács Gabriella, elnök, Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete: „Elég bonyolult a helyzet. Majd meglátjuk, hogyan fog zajlani a szeptemberi iskolakezdés. Erre szeretnénk felkészülni, ezért vagyunk itt. Tapasztalatot és tudást kínálunk pedagógusainknak, reméljük ezt alkalmazni fogják szeptembertől.”

Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, a magyar országgyűlés volt elnöke, a járvány miatt kialakult helyzetre való tekintettel, nem tudott személyesen részt venni az eseményen. Gondolatait levél formájában közvetítette - összetartásra, kitartásra és az emberi kapcsolatok fontosságára hívta fel a figyelmet.

Apáczai Nyári Akadémia
Újvidék
Lukács Gabriella
Bori Mária

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.