Ugrás a tartalomra

Tovább növekszik a fertőzöttek száma Szerbiában

2020.07.13
16:36
2020.07.14
14:18
Forrás
Pannon RTV
279-cel nőtt egy nap alatt a koronavírussal fertőzöttek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában 12-en hunytak el a koronavírus következtében.

6915 tesztet végeztek el a szakemberek, lélegeztetőgépen 154-en vannak - számolt be a legújabb járványügyi helyzetről a Válságstáb, ugyanis mától újra naponta élő sajtótájékoztató keretében értesítik a lakosságot a friss adatokról. Ana Brnabić miniszterelnök szerint továbbra is kiemelten fontos, hogy mindenki tartsa be az ajánlásokat.

Újabb 12 ember halt bele a koronavírus okozta szövődményekben, ezzel 405-re nőtt a járvány szerbiai áldozatainak száma. A halálozási arány 2,17%. Jelenleg 154-en szorulnak lélegeztetőgép segítségére, ami a járvány kezdete óta a legrosszabb adat ebből a szempontból - mondta Ana Brnabić, Szerbia miniszterelnöke. Az elmúlt napokban némileg csökkent a napi új fertőzések száma, emelte ki a kormányfő, ugyanakkor hozzátette, ez még nem ok az optimizmusra.

Ana Brnabić, Szerbia miniszterelnök: "Az elmúlt négy napban jellemzően csökkent az új fertőzöttek, a pozitív eredmények száma, ami nem ad okot az optimizmusra, de én bízok benne, attól függően, hogyan alakulnak a következő napok, hogy a válságstáb által bevezetett intézkedéseknek, mint például a kötelező maszkviselésnek, van eredménye."

Eddig összesen 18639 fertőzöttet regisztráltak az országban, az aktív esetek száma 4294. Goran Stevanović a Szerbiai Klinikai Központ fertőzőosztályának igazgatója elmondta, az egészségügyi rendszer jelenleg képes ellátni a fertőzött személyeket.

"A járóbeteg-vizsgálatokra nehezedő nyomás nagy, és a kórházi betegek száma nem csökken jelentősen. Ami továbbra is aggasztó, mint trend, hogy továbbra is, a megvizsgált betegek egyharmada kórházi kezelést igényel. Kórházi ápolást igényelnek olyan létesítményekben, amelyek teljes ellátást nyújtanak, beleértve az oxigénellátást is."

Jelenleg a legtöbb kórházi kezelésre szoruló személyt Belgrádban tartják nyilván. Továbbra is az idősek a legveszélyeztetettebbek, de egyre több fiatal kapja el a fertőzést – figyelmeztetett Stevanović. A világjárvány megjelenése óta Szerbiában összesen mintegy 500 ezer személyt teszteltek.

koronavírus
koronavírus-járvány

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.