Ugrás a tartalomra

A járványhelyzet miatt szünetel a Kőrösi Csoma Sándor és a Petőfi Sándor Program

2020.07.13
18:22
Későbbi időpontra halasztja a Miniszterelnökség a Kőrösi Csoma Sándor és Petőfi Sándor Program következő szakaszának meghirdetését.

A globális járványhelyzetre való tekintettel és a fertőzések terjedésének megfékezése érdekében hozott kormányzati intézkedésekkel összhangban a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága azt a döntést hozta, hogy a diaszpórában élő magyarság támogatását célzó Kőrösi Csoma Sándor Program és a Kárpát-medencei szórványmagyarságot segítő Petőfi Sándor Program 2020/2021-es programszakaszának 2020. július 15-re tervezett meghirdetését későbbi időpontra halasztja.

A világ különböző pontjain élő magyar közösségek megerősítése, a magyar nyelv és identitás megőrzése érdekében indított ösztöndíjprogramok a jövőben is folytatódni fognak, az új programszakaszra való jelentkezés azonban csak akkor nyílik meg, amikor az ösztöndíjasok biztonságos kiutazását és a közösségépítő programok szervezését az egészségügyi helyzet lehetővé teszi.

A program új szakaszát érintő legfontosabb fejleményekről, esetleges változásokról a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága legfontosabb felületein, a www.korosiprogram.hu, a www.petofiprogram.hu, vagy a www.kulhonimagyarok.hu oldalakon tájékozódhatnak.

Petőfi Sándor Program
szünetel
koronavírus
ösztöndíj

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.