Ugrás a tartalomra

Karanténhajókon és kaszárnyákban helyezi el a migránsokat az olasz belügyminisztérium

2020.07.14
13:04
2020.07.14
13:13
Forrás
MTI
Járványveszélyt jelent a migránscsoportok ellenőrizetlen érkezése, ezért újabb karanténhajó működésbe helyezését rendelték el, és kaszárnyákat nyitnak meg a bevándorlók elhelyezésér.

Ezt jelentette az olasz sajtó kedden. Eközben Antonio Tajani, a Hajrá Olaszország politikusa a Földközi-tenger lezárását sürgette az Európai Uniótól. Az érkező migránsokat a járványelőírások miatt nemcsak azonosítják, hanem tesztelik is. A szűrt fertőzötteket eddig a szicíliai partoknál felállított karanténhajón, valamint a migránsközpontok elkülönített részein helyezik el.

A menekültek többsége Tunéziából és Líbia indul el. A belügyminisztérium hétfő esti adatai szerint év elejétől 8988-an érkeztek a tavalyi év ugyanezen időszakában érkezett 3165-höz képest.

karanténhajó
migránsok
koronavirus
Olaszország

Most

16:14

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.
13:57, Frissítve: 16:16

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.