Ugrás a tartalomra

Környezeti katasztrófával fenyeget a San Diegóban második napja lángoló amerikai hadihajó

2020.07.14
16:55
Forrás
hirado.hu
A tűz vasárnap reggel ütött ki egy 23 éves, partraszálló, támadó hajón a San Diegó-i flottatámaszponton. A tűzben eddig a hajótorony omlott össze és a parancsnoki híd is végveszélyben van.

Philip Sobeck ellentengernagy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a tüzet csak két fedélzeti szint választja el a hajó üzemanyagtartályaitól, amelyek mintegy 3,7 millió liter üzemanyagot tartalmaznak. Ha a tűz miatt összeomlik a hajótest, és az üzemanyag a San Diegó-i öbölbe ömlik, akkor a hadiflotta egy nagyszabású, több milliárd dolláros kárt okozó környezeti szennyezés felelősévé válik, jelentette ki Lawrence Brennan, a New York-i Fordham Egyetem nemzetközi tengerjogi professzora.

Egyébként a hajóból San Diego fölé szálló maró füst miatt a hatóságok már felszólították az 1,4 milliós nagyváros lakosságát, hogy maradjon otthonában.

San Diego
hadihajó
környezeti katasztrófa
környezetszennyezés
füst
üzemanyag

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.