Ugrás a tartalomra

Késnek a szabadkai Szent Teréz székesegyház munkálatai

2020.07.14
18:11
Forrás
Vajdaság Ma
A Szabadkai Népszínház építése sem halad a kellő ütemben.

Késnek a munkálatok a szabadkai Szent Teréz székesegyház és a Szabadkai Népszínház körül is.

A székesegyház teljes körű felújítása még 2015 tavaszán kezdődött. Az épület süllyedése miatt a homlokzaton, a tornyok között hatalmas repedés keletkezett. Felmerült, hogy a tornyokat vissza kellene bontani, azonban ezt egyelőre elvetették a Magyar Nemzeti Tanács legutóbbi ülésén.

A 150 éves Szabadkai Népszínház épületének átépítésével kapcsolatban, ami egyébként még 2007-ben kezdődött, Hajnal Jenő, az MNT elnöke elmondta, hogy mivel ők nem rendelkeznek alapítói jogokkal, így nincsenek jogi eszközeik a munka felgyorsítására, csak a magyar társulat munkáját tudják majd a későbbiekben segíteni.

Szabadka
Szent Teréz Székesegyház
Szabadkai Népszínház
Magyar Nemzeti Tanács
Hajnal Jenő
MNT

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.