Ugrás a tartalomra

Orosz hadsereg: veszélytelen a letesztelt vakcina

2020.07.15
17:00
Forrás
MTI
Veszélytelennek és a szervezet által könnyen elviselhetőnek minősítette a koronavírus elleni első orosz vakcinát szerdai közleményében az orosz védelmi minisztérium.

A kísérlet alanyainak szervezetében antitestek képződtek. A megszólaltatott alanyok elmondták, hogy a vakcina beadását követően átmenetileg hőemelkedés vagy 38 fokos láz jelentkezett náluk és az oltás helyén enyhe fájdalmat, keményedést éreztek. Az önkéntesek 18 és 65 év közötti férfiak és nők voltak.

Az illetékesek abban bíznak, hogy az oltóanyag a jövő hónap közepén már forgalmazásba kerülhet.

Oroszország 200 millió dózis vakcinát tervez gyártatni az év végéig. Az orosz bejelentésekkel párhuzamosan az elmúlt napokban Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban is megjelentek hírek sikeres vakcinafejlesztésről.

Oroszország
vakcina
védőoltás
teszt
veszélytelen

Most

07:48, Frissítve: 07:59

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt történt az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában. Egy 13 éves fiú reggel fél 9-kor, apja fegyverével nyitott tüzet a biztonsági őrre, aki testével védte a tanulókat.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.