Ugrás a tartalomra

Brnabić: Nehéz helyzetben vagyunk, de megbirkózunk vele

2020.07.15
22:00
2020.12.08
10:10
Forrás
Vajdasági RTV, Novosti
A járványügyi helyzet nagyon bonyolult, az egészségügyi rendszer túlterhelt, sok a fertőzött, és ezért sokakat is tesztelnek - jelentette ki Ana Brnabić.

Szerbia miniszterelnöke elmondta, az országban összetett a helyzet, de kezelhető. Kiemelte, a rendkívüli állapot és a kijárási tilalom újbóli bevezetése - amelynek ötletét személy szerint nem vetette el végérvényesen - jelentené a leghatékonyabb harcot a koronavírus ellen. Ám ezen intézkedések bevezetéséhez a válságstáb minden tagjának a beleegyezése szükséges.

Folyamatosan kapcsolatban állunk a partnerországokkal, a helyzet kritikus, de nem annyira, hogy ne tudnánk kezelni - tette hozzá Ana Brnabić. Hangsúlyozta, az egész világban robbanásszerűen növekszik a megbetegedések száma, senki se számított arra, hogy a nyári hónapokban is ennyire jelen lesz és keringeni fog a vírus.

Ez az egész társadalom harca, nem csak a kormányzaté és a válságtörzsé, nem helyénvaló a szakmába vetett bizalom aláásása - húzta alá. Leszögezte, március óta sosem voltak maximális számban kihasználva a lélegeztetőgépek, több mint 500 van belőlük raktáron. 

Ideiglenes kórházak nyílnak, a betegeket oda helyezik el, ahol van hely, és az az egyik cél, hogy az új igazolt fertőzöttek napi száma csökkenjen.

Keddig a megbetegedések száma négy napon keresztül esett, de ekkor megváltozott, és már növekvő tendenciát kezdett mutatni Belgrádban, úgy mint Újvidéken, Šabacban és Užicében is. A szerb kormányfő végül kiemelte, a tüntetések utáni hatodik napon indultak emelkedésnek a számok.  

járvány
koronavírus
egészségügyi
rendszer
túlterhelt
Ana Brnabić

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.