Ugrás a tartalomra

Szerbiából sem fogad repülőgépeket Ausztria

2020.07.16
12:36
2020.07.16
12:46
Forrás
MTI
Mától kezdve 18 országból nem fogad repülőgépeket Ausztria a koronavírus-járvány miatt, mások mellett Szerbiából sem.

Nem kapnak leszállási engedélyt a Bulgáriából, Romániából, Moldovából, Egyiptomból, valamint a nyugat-balkáni országokból érkező járatok. Továbbra sem közlekedhetnek a már listán szereplő Nagy-Britanniából, Svédországból, Portugáliából, Ukrajnából, Oroszországból, Fehéroroszországból, Kínából és Iránból érkező járatok sem. A tervek szerint legalább július végéig szünetel a repülőgép-közlekedés Belgrád, Szkopje, Szarajevó, illetve Tirana irányából.

Rudolf Anschober egészségügyi tárcavezető ugyanakkor arról is beszámolt, hogy július 16-tól Ausztria ismét fogad közvetlen járatokat az olaszországi Lombardiából, így Milánóból is.

Anschober azzal indokolta a szigorításokat, hogy „nem vállalják a kockázatot”. Emlékeztetett arra, hogy a nyugat-balkáni országokból közúton érkezők csak negatív koronavírusteszttel léphetnek be Ausztriába, vagy vállalniuk kell a két hét karanténkötelezettséget.

Az elmúlt 24 órában 73 új fertőzöttet diagnosztizáltak; a legtöbben Bécsben (38-an) és Felső-Ausztriában (20) kapták meg a fertőzést; ugyanakkor Salzburg tartományban (6), Stájerországban (4), Tirolban, illetve Vorarlbergben (3-3) kevesen fertőződtek meg.

Ausztriában eddig 19.021 ember koronavírustesztje lett pozitív; 709-en haltak bele a vírus okozta megbetegedés szövődményeibe, míg 17.073-an időközben meggyógyultak. Jelenleg 1239 aktív fertőzöttet tartanak nyilván, közülük legtöbben Felső-Ausztriában (539), Bécsben (405), Alsó-Ausztriában (85) és Stájerországban (80) élnek.

Kevésbé fertőzött Salzburg tartomány (47), Tirol (43), Karintia (18), Burgenland (17) és Vorarlberg (5). A fertőzöttek közül 83-an szorulnak kórházi kezelésre, kilenc beteget az intenzív osztályon ápolnak. Salzburg városában két rendőrőrsöt átmenetileg bezártak, mivel három rendőr koronavírustesztje pozitív lett. Salzburgban több gócpont is kialakult; a közelmúltban a Rotary Club rendezvényén, majd két idősotthonban is többen megfertőződtek.

Az alsó-ausztriai Mödlingben három étterem vezetője döntött úgy, hogy átmenetileg bezárják a vendéglátóhelyeket; nemrég ugyanis mindhárom helyen megfordult egy koronavírussal fertőzött vendég, ezért 17 pincérnek, illetve vendégnek karanténba kell vonulnia.

repülő
fogad
Ausztria
osztrák
járvány
koronavírus

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.