Ugrás a tartalomra

Kisić Tepavčević: A védőoltásnak biztonságosnak és hatásosnak kell lennie

2020.07.16
19:48
Forrás
Szerbiai RTV
A biztonságosság és a hatsásosság a két fő szempont, amit figyelembe kell venni a koronavírus elleni védőoltás alkalmazása előtt - nyilatkozta a Szerbiai RTV műsorában Darija Kisić Tepavčević.

A Batut Közegészségügyi Intézet igazgatóhelyettese kiemelte, hogy jelenleg 150 cég dolgozik a védőoltás kifejlesztésén, mivel jelenleg ez a legkeresettebb gyógyszeripari termék a világpiacon. Szerbia a kutatások megkezdése óta megbeszéléseket folytat a legelismertebb cégekkel, valamint 2 millió eurót is adományozott a kutatások finanszírozására. Ennek köszönhetően amint biztonságosak és hatásosak lesznek az oltások, Szerbia az elsők között fog hozzájutni. Ez azonban hosszabb idő, mivel a védőoltás kifejlesztése és engedélyeztetése elhúzódó folyamat - tette hozzá.

Kisić Tepavčević, aki a szerbiai válságstáb tagja is, az országban uralkodó vírushelyzetről is beszélt. Kiemelte: most logikus lenne, ha az új fertőzöttek száma folyamatosan csökkenne, mivel az emberek egyre jobban odafigyelnek a védőintézkedések betartására. Még a vakcinára várunk, egy dolgot tehetünk a járvány terjedésének megakadályozására, ez pedig, hogy betartjuk a szakemberek javaslatait és feltesszük a maszkot - hangsúlyozta Darija Kisić Tepavčević.

Darija Kisić
koronavírus
védőoltás

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.