Ugrás a tartalomra

Jelentősen visszaesett a montenegrói idegenforgalom

2020.07.19
09:42
2020.07.19
12:38
Forrás
MTI
A tavalyihoz képest 92 százalékkal esett vissza a turizmus Montenegróban idén a járvány miatt, noha a kormány korábban arra számított, hogy 40 százalékos lesz a visszaesés.

Az Adria-parti államban egy nap alatt 1641-ről 1689-re emelkedett a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. Két halálos áldozata volt a vírusnak szombaton, így a halottak száma 31.

Észak-Macedóniában vasárnapra 8786-ról 9026-ra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Egy nap alatt nyolcan haltak bele a koronavírus okozta Covid-19 szövődményeibe, és ezzel 414-re nőtt a halálos áldozatok száma. Az új fertőzöttek száma még soha nem volt ilyen magas az országban.

Bosznia-Hercegovinában az utóbbi 24 órában 7908-ról 8152-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Öten haltak bele a Covid-19 betegségbe, a halálos áldozatok száma ezzel 245-re nőtt. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) sajtójelentések szerint a következő két hétben tizenegy tonna egészségügyi felszerelést - egyebek mellett maszkokat, arcpajzsokat, gumikesztyűket, védőruhákat és koronavírusteszteket - adományoz Bosznia-Hercegovinának, hogy segítse a járvány lassítását a nyugat-balkáni országban.
 

Montenegró
idegenforgalom
visszaesett
turizmus
járvány
Adria

Most

11:34, Frissítve: 11:41

Kiadós csapadék kellene a földeken

A hirtelen érkezett és tartósan magas hőmérséklet, valamint a csapadék hiánya továbbra is megnehezíti a termelők helyzetét - mondják a Zenta környéki gazdák. Jelenleg a kártevőkkel is fel kell venniük a harcot.
21:59, Frissítve: 11:04

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.